W składzie mojego ciasta chlebowego znajduje się mąka żytnia razowa, mąka pszenna razowa, woda, maślanka, płatki owsiane, naturalny zakwas żytni (wyhodowany przeze mnie na bazie mąki żytniej i wody - bez dodatków), mąka pszenna, mąka ziemniaczana, naturalny miód i sól himalajska. Są to wszystkie składniki - nie ukrywam, ani nie dodaję nic innego.
NIE JEST to zatem chleb DLA ALERGIKÓW, zawiera mąkę z glutenem, maślankę z mleka i miód.
Chleb może być bez dodatków lub z dodatkami. Preferowaną przeze mnie samą jest wersja z ziarnami, w której dodaję ziarna słonecznika i siemię lniane. Moi domownicy wolą chleb z żurawiną a ja ze śliwką suszoną. Choć bez dodatków jest również smaczny.
Waga bochenka to ok. 1kg, chleb piekę w standardowych formach, potocznie nazywanych keksówkami.
*** U W A G A ***
CHLEB PIEKĘ TYLKO NA ZAMÓWIENIE - nie posiadam żadnego magazynu z dostępnymi zasobami. Ogłoszenie jest dostępne na Allegro Lokalnie. Ze względu na dużą wilgotność ciasta po upieczeniu, chleb nie może być umieszczony w szczelnym foliowym opakowaniu, zatem wysyłka niestety nie jest możliwa. Z tego względu oferuję TYLKO ODBIÓR OSOBISTY w Warszawie.
Komentarze
Prześlij komentarz